Здравословното състояние на пениса и ерекцията му е изключително важна част от сексуалното мъжко здраве, тъй като говори много за щастието и дори здравето на човека като цяло.
Когато има наличие на някакви проблеми с мъжкия полов член, това може да усложни отношенията между партньорите. Освен това тези проблеми могат да доведат до негативни последици и до стрес.

Фактори, които вредят на здравето на пениса и ерекцията.

Въпреки че съществуват много фактори, които могат да увредят здравето на мъжкия полов член, най-често срещаните са: секс без предпазни средства, агресивен секс, сърдечни проблеми, лекарства, тютюнопушене, психологични и неврологични проблеми, и др.
При полови контакти без предпазни средства може да се заразите с някое заболяване. Агресивния секс пък крие голяма вероятност от травма. Риск от еректилна дисфункция крият продължителният прием на лекарства, тютюнопушенето и заболявания като: диабет и сърдечни проблеми. Също така и когато имате наличие на хормонален дисбаланс може да се появи еректилна дисфункция, тъй като се понижава нивото на тестостерона.
Напредването на възрастта, психологичните и неврологични проблеми водят до загуба на либидото. С напредване на годините се намаля и нивото на тестостерона, което води и до загуба на либидо, и до поява на еректилна дисфункция. Освен това и депресията е всеизвестна с това, че може да доведе до спад на интереса към нежния пол.

мъж, който е в състояние на ерекция поради прием на таблетки Вита Гра, прави секс с жена облегната на стената.

Често срещани проблеми с половата мощ

Едни от най-честите сексуални проблеми са проблеми с еякулацията или ерекцията. Тук става въпрос и за еректилната дисфункция, и за невъзможността за задържане на ерекцията. Дори в единични случаи е имало наблюдение на болка по време на ерекция или по време на стимулация.
Друго срещан проблем е полово предаваните болести. На всички ни е ясно, че при сексуален контакти без предпазни средства може да се заразите с някое от многото болести, които могат да засегнат половия член. Болести, с които може да се заразите са: гонорея, хламидии, сифилис, трипер, генитален херпес, фимоза, балантит.
При наличие на тези симптоми веднага потърсете помощ: промени в еякулата, кървене или парещо усещане при уриниране, язвички, мехури, ранички.

Как да запазим здравето на половия член?

Както вече споменахме, здравословно състояние на мъжкия полов член е от изключително значение. Мъжете могат да спазват някои правила, за да предовратят появата на проблеми. Гледайте да избягвате моментни връзки, да използвате презервативи, да поддържате добра лична хигиена и да се ваксинирате срещу някои от полово предаваните заболявания.
Бъдете физически активни и практикувайте редовно секс, тъй като по този начин ще се предпазите от проблеми с втвърдяването на пениса. Освен това спрете тютюнопушенето и намалете количеството на примания алкохол. А мъжете, които имат такива проблеми с половия член, могат да подобрят изцяло мъжката потентност по напълно естествен начин с хапчета за ерекция.