Полу-гол мъж в ерекция.Ерекцията е изключително важен фактор за задържане на сексуалната възбуда, привличане и сексуално удовлетворение и у двамата партньори. Неспособността за поддържане на ерекцията или нейното получаване се нарича импотентност. Тя е предпоставка за появата на сериозни проблеми със самочувствието на мъжа, също така и на жената, което се явява и е основен проблем за зараждането на здрава и пълноценна връзка.

До преди няколко години се смяташе, че стресът и нормалните процеси на стареене са единствените възможности за развитие на импотентност и всичките видове проблемна ерекция. В наши дни има много по-голям брой проучвания върху проблемите с ерекцията, които довеждат до появата и на други хипотези. Уролозите смятат, че 50% от проблемите с ерекцията се дължат на физиологически нарушения.

Най-честите физиологични проблеми са смущения в хормоналното производство и предшестващи операции, довеждащи до нарушения в кръвообращението и смут в способностите за достигане на ерекция.

Други основни фактори за нарушения в ерекцията са прекомерното тютюнопушене, редовният прием на големи количества алкохол и наркотиците.

Отдавна е известен фактът, че алкохолът може да повлияе кръвообращението чрез вазодилатация в артериалните и венозни съдове.

полугола жена искаща да предизвика ерекция в пениса на мъжа сиПри по-младите момчета обаче, най-честата и най-вероятна причина за проблеми с ерекцията са психологични смущения. Например влошена комуникация със сексуалния партньор или различни сексуални желания и очаквания, това може да доведе до стрес в младия организъм, което да повлияе ерекцията.

Днес основен фактор за сексуални смущения при младите момчета е прекомерното консумиране на еротични филми!

Психологически момчето се сравнява с добре подготвения порно-актьор и се стреми към неговите способности и възможности за издържливост и размер. Това води до огромно стресово разочарование, което повлиява сексуалното поведение при младите мъже при интимен контакт.

Специалистите съветват да погледнете реално на живота и половинката си. Отървете се от преувеличените и наситени с изкуствени сени и реакции, филми. Отдайте се напълно на своята партньорка и се съсредоточете в това, което може да направите с нея!