Сексът заема основна позиция в житейския път на всеки представител на силния пол, а ако той има проблеми със своята мъжественост, това оказва негативно влияние върху цялостното му ежедневие! Половата мощ е от изключително важно значение за цялостния живот на мъжа, тъй като тя определя, до голяма степен, неговото самочувствие.

Какво представлява сексуалният проблем на ерекцията?

В днешно време сексуалните проблеми засягат голяма част от мъжете. Най-често те се сблъскват с един деликатен проблем като еректилна дисфункция – невъзможност за осъществяване на изправяне на пениса или достатъчно дългото му поддържане за нормалното протичане на половия контакт. Нарушението пречи за задържане на сексуалната възбуда, причливане и сексуално удоволствие и у двамата партньори. Когато този проблем е налице мъжете ограничават половите взаимоотношения, а дори и нарушават качеството си на живот. Важно е да се разбере, че зад нея се крие определена причина и тя може да бъде лекувана.Полу-гол мъж в ерекция.

Какво може да причини отслабването на сексуалното влечение

Честотата на този проблем е изключително висока и макар, че засяга предимно мъже след 50-те, той може да настъпи във всяка възраст. Случайни епизоди на полова немощ могат да засегнат всеки мъж и те са съвсем нормални. Най-честите причини за смущенията са стрес, притеснения в семейството и на работното място, депресии, тютюнопупене, затлъстяване, сърдечно съдови заболявания и др.

Възможно ли е тези нарушения да се появяват взависимост от възрастта?

Отслабването на половото влечение е проблем, който зависи от редица причини. Учените са доказали, че смущенията в ерекцията настъпват с възрастта. Преди 30-та година от тези проблеми се оплакват едва 2% от мъжете, но след 42-та година от подобни неразположения се оплакват 42% от европейците. С течение на годините трудностите с сексуалната активност нарастват, а след петдесетата година нормален интимен живот водят само 39% от мъжете. Специалисти твърдят, че с напредването на възрастта потенцията започва да отслабва с все по-голямо темпо. Добрата сексуална форма намалява, намалява и нивото на тестостерон, оттам и половата мощ, а това се свързва и със спада на либидото.