Продължение на съветите към мъжа с намалена потентност и жена му:

man1. Най-сетне тя може, за да го облекчи в самото начало на акта, да му помогне при вкарването на члена у дупката. В много бракове това се случва от само себе си като разбиращ се обичай. За мъжа с непостоянна ерекция и мек пенис това може да стане условие за неговата потентност и възвръщане на здравето. Преди всичко се увеличава вероятността да настъпи качествена ерекция поради интензивното дразнене и сучене на члена от женската ръка. (Някои мъже реагират още по-инвазивно и силно на оралните контакти.) На второ място момъка се освобождава от задачата сам да намери дупката/входа на влагалището и да проникне там (най-критичната всъщност точка) и по този начин той се избавя от опасността от несполука и провал. Трето, при проникване с помощта на дамата не е необходима пълна ерекция на пениса ви, особено ако влагалищният вход е отворен и овлажнен – хлъзгав. Незабавно сполучилото благодарение на точно тази помощ вкарване на члена се превръща в малък, но радостен успех и стимулира неимоверно ерекцията.

Позата на жената трябва да благоприятства за доброто обхващане на пениса от влагалището й така, че мъжът непрекъснато да получава предостатъчен приток на дразнения, а същевременно пък да предпази от изплъзване на пениса му по време на фрикциите или пък, от относително омекване нему дори ако на първо време точно тази поза й доставя бая по-малко удоволствие.

low-erection2. Предпазните средства като презерватив или само мисълта, че сношението ще трябва да се прекъсне баш в момента на най-силното желание, могат индиректно да ликвидират ерекцията на мъжа страдащ от слаба потентност. По тази причина точно са по-полезни противозачатъчните средства приемани от женката, които жената прилага сама, както и съблюдаване на дните, в които зачеването на дети е невъзможно, вътрематочна спирала и преди всичко – противозачатъчните таблетки спасяващи кревата. Познаваме мъже, при които смущенията в потенцията им изцяло изчезнаха веднага след предписване на такиви таблетки на жените им.

3. Мъжът трябва сериозно да отклони вниманието си от смущенията му в потентността и да го пренасочи към партньорката си. Той трябва изоснови да се освободи от заблуждаващата мъжка логико-мисловна схема, според която жената била само предназначена за коитус. Ако той гледа на нея като на своя любима и любеща жена, а не само като на такова същество с полов нагон, ще открие у дамата много красиви неща, които преди това баш като че ли наочници са му пречили да ги види. Той не бива да смята нежностите с нея, за които не му е необходим изцяло ерегирал пенис, само за възпламенители за самия полов акт. Той трябва да ги цени напълно сами по себе си като еротични съкровени изживявания, както жената винаги прави: той най-сетне трябва да се научи колко точно е хубаво да лежиш в прегръдка, да чувствуваш тялото си голо до нейното, да се наслаждаваш телесно и душевно на нежността й и устните й. Тогава ерекцията ще настъпи сама най-често даже в моменти, когато той, изпълнен с чувственост, е тоолкова зает с жената, че не разчита на ерекция изобщо. Ако това не се случи, тогава обаче все пак любовната среща е била хубава и може би дори по-съдържателна от осъществения с мъка коитус.