Тук ще дадем секс съвети, които ще послужат не само за лечение, но и за сериозна профилактика на смущенията в потентността на мъжа. Те ще послужат и на хармоничната двойка, ако тя все още не се държи в съответствие със своите секс пориви.

big-cock1. Външните условия (като помещения, легла и така н.) трябва да отговарят на потребностите на мъжа. Това жената може да уреди сравнително незабелязано, когато е разбрала неговите лични желания. Лабилният мъж става много несигурен, когато условията са неблагоприятни като неудобното легло го принуждава да извърши сношението(секса) в неблагоприятна за него (но не непременно и за нея) секс поза. Тя непременно води до мускулно пренапрежение, което отклонява яко вниманието, намалява удоволствието и отслабва ерекцията. Често много пъти една възглавница (или отстраняването й директно) е добре дошла – зависи естествено от анатомическите съотношения.

intimno-leglo12. Трябва да се подбират точно такива варианти и позиции на секса, които най-силно и плътно възбуждат мъжа, доставят му най-голям и сериозен приток от дразнения и улесняват вкарването на члена му във влагалището.

3. Жената се възбужда баш на много места по тялото, в същност това е навсякъде. Мъжът се възбужда в най-висока и голяма степен с члена си. Той се възбужда необикновено силно и плътно, когато жената докосва или хваща члена му с ръчички. Мъжете се различават главно по това: едни усещат особено силно на заглавното място на препуциума към главичката на члена си, други – по самата главичка само, трети – по корена или при хващане на целия пенис с ръка. Не съществува мъж, който да не харесва такива или подобни докосвания (не и когато се страхува, че жена му ще открие омекването на хуя; това може да му бъде много неприятно и грубо, да доведе до още по-голямо  и мощно омекване и да го накара да се отдръпне засрамен и посрамен). Той би трябвало да знае, че даже и омекналият член/хуй е приятен на гальовната женска ръка. Много дами най-често поради предвзето възпитание, смятат за абсолютно и напълно недопустимо да докосват с ръката си половия член дори при еякулацията. Това разочарова някои мъже и може даже да ги отведе в ръцете на по-опитни жени -жрици на любовта или да намали потентността им. Жените, които познават този гаден източник, доставят на мъжа (и в края на краищата дори и на себе си) удоволствие от реакцията му на отвращение. Обикновено тази любовна игрица възбужда толкова по-силно мъжа, колкото повече юнака чувства, че жената върши това по наистина свой собствен почин, а не само заради него.