С всяка изминала година се увеличава броя на мъжете, които са засегнати от някои от най-честите сексуални проблеми. Проучвания показват, че 152 млн. мъже по света страдат от еректилна дисфункция.

Какво е еректилната дисфункция?

разочарован мъж, защото не е могъл да си вдигне самолета и да еректира. Мислещ, че му трябват хапчета за да го постигне и самосъжаляващ сеЕректилната дисфункция възниква, когато човек вече не е в състояние да постигне или поддържа ерекция, която да е достатъчна, за да може да се извърши успешен полов акт. Еректилната дисфункция не трябва да се бърка с други проблеми като, например, преждевременната еякулация, липса на оргазъм, липса на сексуално желания. Еректилната дисфункция може да се прояви по редица различни начини, като признаците и симптомите могат да подскажат причините за проблема.
В последните години все повече мъже от различни възрасти търсят помощ. Оказа се, че през тези години има огромно търсене на секс хапчета за мъже и хапчета за ерекция, което показва, че броят на страдащите от еректилна дисфункция е много по-голям, от колкото се е предполагало.

Често ли се среща тази болест на ерекцията?

Проучвания показват, че мъжете започват да имат проблеми с ерекцията с увеличаването на тяхната възраст. Състоянието е най-често срещано при мъже на възраст между 40 и 70 години. В много случаи проблемът се появява краткотрайно и се смята за нормално явление. В други случаи тя може да бъде постоянен проблем. В процеса на стареене голяма част от мъжете съобщават за загуба на сексуално желание и за еректилна дисфункция, но това не означава, че тези явление са неизбежни.

Какви са причините за този сексуален проблем?

анимиран мъж стискащ голяма стрелка на мястото на пениса си символизиращ мигновеното действие на нашите хапчета за ерекция Вита Гра.Мъжете по целия свят са изправени пред проблемите, свързани с ерекцията. Причините могат да бъдат много различни: понякога виновника е на възрастта на човек, понякога здравословни проблеми, а в много случаи просто стрес.
Като причина за импотентността се посочват два основни фактора: физически проблеми и психологически проблеми. Сред водещите причини за проява на проблема са психологическите проблеми като: умора, стрес, притеснение и проблеми във връката.

Има ли и други причинители на проблема с ерекцията?

Установено е, че различните зависимости също са едни честите причинители на проблеми с ерекцията.
Това са прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушене, прием на определени лекарства като антидепресанти. Попаднахме на проучване, което показва, че тютюнопушенето наистина може да създаде проблем на мъжете с ерекцията. В изследването са участвали близо 2000 мъже на възраст над 18 години, от тях 70% в един или друг момент от живота си имат проблеми с ерекцията, както и 60% от бившите пушачи.