Резултати от изследвания показват, че всеки втори мъж страда от смущения в ерекцията и то след 46-тата година. Установено е, че най-честият проблем, от които се оплакват 156 милиона мъже по света, е неспособност да се издържи до края на половия акт и липсата на пълна ерекция.

Враг номер 1 на секса и ерекцията

мъж в ерекция хванал задника на жена си с 2 ръцеУролози провеждат изследвания, от които стана ясно, че с течение на годините трудностите с ерекцията нарастват. Оказа се, че проблемът е срещан обикновено при по-възрастните мъже, тъй като 42% от тях се оплакват от подобни ситуации и то след 42-та година. За разлика от тях, едва 2% от мъжете, които са преди 30-тата година, се оплакват от тези проблеми.
В днешно време от лекарите и специалистите по-често можем да чуем „смущения в ерекцията“, отколкото термина „импотентност“.

Защо сексуалната сила отслабва?

Отслабването на потенцията е нормален процес при стареенето на организма, но смущенията при ерекция, често касаят и младите хора. Изследвания на уролози доказват, че ерекцията започва да отслабва бързо през 44-та година от живота. След като намалява добрата сексуална форма, идва ред и на нивото на тестостерон, оттам и ерекцията отслабва. Оказа се, че намаляването на сексуалната активност на тази възраст се свързва и със спада на либидото. Все повече мъже ползват хапчета за ерекция като помощно средство.

Структура на пениса и смущения в ерекцията

Според медицината причината за смущенията в ерекцията не са само заради напредването на възрастта, а и са вследствие от спада на тестостерона в организма. Това е изключително важен хормон, решаващ за сексуалния нагон, защото е в основата за протичането на много биологични процеси.
Друг важен фактор е постепенното стареене на гладката мускулатура, от която е изграден членът, и след определена възраст започва бавен процес на отслабване на мускулите заради ниското производство на колаген. Това прави пещеристите тела по-малко еластични и притока на кръв към пениса намалява. Специалистите съветват, че тези проблеми не трябва да бъдат причината за лишаването ни от сексуален живот.
Сексологът Александър Крук споделя, че съвременната медицина се връща на нивото си от преди 20 години, заради новите методи за естествено подобряване на потенцията, които предлага. На пазара има все повече препарати с високо съдържание на L-аргинин, който разширява кръвоносните съдове, а чрез повишен поток на кръв към пениса се връщат силните ерекции.

Какво причинява проблемите с потентността при младите хора

Оказа се, че често смущенията на ерекцията в по-млада възраст може да са вследствие на болести на кръвообращението като атеросклероза или високо кръвно налягане. Затрудненият приток на кръв води до намаляване на количеството кръв в пениса. Ефект от това са слаби ерекции и трудното им задържане до края на половия акт.

Добра ерекция = добър секс

гол мъж, който е хванал табела с еректирала стрелка сочеща нагоре и я е сложил да прикрива еректиралия му пенис.Макар че главния повод за отслабване на половата мощ е естественият процес на стареене на организма, има и много други като: ежедневният стрес, бързането, нездравословното хранене и липсата на движение. Въпреки че повечето от младите мъже не си дават сметка за този проблем, тези фактори влияят на сексуалният им тонус. Освен това проблемите с ерекцията имат негативно влияние и върху двамата партньори. Затова колкото по-добра потентност, толкова по-добър секс.

Как да се радвате на добра сексуална форма

Необходимо е да се консутирате и повярвате на специалистите по урология и сексология, за ви помогнат да си възвърнете мъжествеността. Британски уроози провеждат тестове върху най-силното средство за потенция, като показват, че до 3 седмици може да се съзстановисексуаната форма. Установено е, че 96 % от мъжете са престанали да имат смущения само след две седмици. По този начин те доказаха, че запазването на високата потентност с помощта на съвременната медицина е по-лесно, отколкото ни се струва. Също така възможно е ползването на различни суплементи или хапчета за ерекция с чиято помощ да възвърнете някогашното си силно либидо.
След довеждането на лечението до край при всички изследвани, уролозите потвърдиха, че 96 % от мъжете са престанали да имат стеснителните смущения само след две седмици. По този начин те доказаха, че запазването на високата потентност с помощта на съвременната медицина е по-лесно, отколкото ни се струва.