Понятието „еректилна дисфункция“ е навлязло в широка употреба и много от мъжете изпадат в ужас само при мисълта за тази „страшна“ диагноза. Поради чувствителността на темата и нежеланието тя да се обсъжда открито са възникнали много митове и легенди. Много често мъжете прибягват към хапчета за ерекция или други способи подпомагащи тази ужасна болест.

Какво представлява ерекцията?

банер, рекламиращ уникално добрите хапчета за ерекция Вита Гра, с момиче и момче, които се целуват на заден фонИзвестно е, че ерекцията е хидростатичен ефект от навлизането на кръв в пещеристите тела на пениса, което от своя страна се намира под нервен контрол – сексуалният стимул предизвиква изпращане на нервни импулси до пещеристите тела. Под въздействието на тези импулси в тях се синтезира азотен оксид , който предизвиква отпускането и напълването им с кръв. Освен това са необходими и достатъчно високи нива на тестостерон в кръвта.

Какви са причините за еректилните проблеми и помагат ли хапчетата за ерекция?

Напълно естествено, физиологичният механизъм на ерекцията и неговите нарушения са първото нещо, което се „проверява“ при поява на смущения. В случаите, в които не става дума за психологически обусловена импотентност, дължаща се на стрес или на някакви силни емоции, на преден план излизат други два проблема за липса на ерекция – сърдечносъдовите и неврологичните заболявания.

От групата на сърдечносъдовите заболявания при страдащи от еректилна дисфункция най-често се диагностицира коронарна сърдечна болест и периферна васкуларна болест. И двете състояния са свързани със стесняване на артериите от холестеролови плаки и/или възпаление на съдовата стена. При коронарната сърдечна болест тези изменения настъпват в артериите, които снабдяват с кръв сърцето. При периферната васкуларна болест е налице обратният случай – стеснени са артериите в периферията на тялото, в резултат на което е намалено кръвоснабдяването в съответните органи.