erekcia

Знаете ли, че когато не е в ерекция, пенисът е с дължина между 8,5 и 10,5 см от основата до върха на главичката, а средната му дължина е 9.5 см.

Тази мярка обаче, в малко подвеждаща, тъй като има редица фактори, които могат да повлияят на дължината на мъжкият полов орган. Сред тези фактори са: студеното време, плуването и ред други. Има обаче още много интересни факти за пениса, които повечето хора не знаят. Ето и част от тях:

1.Всеки пенис се формира от клитора, докато бебето е още в утробата и след като сексуалните хормони започнат да действат се определя полът на бебето.

2.Един мъж еякулира средно 7200 пъти в живота си. 2000 от еякулациите са в следствие на мастурбация, а спермата която мъжът отделя в живота си е около 52 литра.

3.Според проведено наскоро проучване, мъжете с по-големи тестиси са по-склонни да изневеряват.

4.Средното количество семенна течност, която се изхвърля при еякулация е 1-2 чаени лъжички.  От своя страна в една чаена лъжичка сперма се съдържат 7 калории.

5.Според статистиката в средностатистическата еякулация се намират 40 милиона сперматозодиди, но количеатвото им би могло да стигне до 600 милиона, които се появяват на белият свят със скорост от 45км/ч.

6.Един мъж получава средно 20 ерекции през денонощието. 11 през деня и 9 през нощта. Специалистите заявяват, че е абсолютно нормално за един мъж да се събужда сутрин с ерекция.

7.Лорена Бобит се прочу като първата жена отрязала пениса на мъжа си. След този случаи в световен мащаб, много жени последваха нейният пример, като епицентъра на тази мода стана Тайланд. До 2000 година в полицията там са били докладвани повече от 100 случая, а се смята, че броят им е бил много по-голям, но жертвите искали да запазят този срам за себе си.

8.60% от мъжете признават, че мастурбират. 54% от тях признават, че се самозадоволяват поне веднъж дневно, а 41% от тях споделят, че се чувстват виновни от този факт.

9.С възрастта пенисът се смалява.Това е само визуален ефект, които се дължи на натрупването на мазнини в областта на корема, което визулано скъсява дължината на половият орган.